The boxer rebellion

The Boxer Rebellion is een alternatieve rockband die in 2001 ontstond in Londen. In 2000 verhuisde zanger Nathan Nicholsons na de dood van zijn moeder van de VS naar Londen. Hij leerde gitarist Todd Howe kennen via het internet, wat leidde tot een hechte vriendschap en de eerste stappen naar band. Samen met drummer Piers Hewitt startte ze hun eerste project 'Slippermen'. Rob Loflijn was bassist tijdens de eerste sessie, toen hij de band verliet werd hij vervangen door de huidige bassist Adam Harrison, die samen met Hewitt was afgestudeerd aan de London Music School.

Nadat ze de band hadden hernoemd tot The Boxer Rebellion en hun geluid fors hadden aangepast, speelden ze in juni 2003 op het Glastonbury Festival. In de "New Bands" tent speelden ze voorafgaand aan Keane. Kort na hun optreden tekenden ze bij het platenlabel Poptones.

Na het uitbrengen van hun debuut-EP zou de band gaan touren met The Killers, maar tijdens een tour met The Raveonettes werd Nicholson ernstig ziek. Na een blindedarmperforatie onderging hij een operatie van vijf uur, waarna een herstelpediode van enkele maanden volgde. De aanstaande tour moesten ze afzeggen.

In 2005 kwam het debuutalbum Exits uit. Twee weken later hield het label Poptones op te bestaan, waarna de band hun optredens in heel Europa zelf financierden. Terwijl ze voorprogramma's verzorgden voor Editors, Lenny Kravitz en Gary Numan ging de band door met het schrijven en opnemen van nummers.

Hun tweede, zelf gefinancierde, album Union kwam uit op iTunes in januari 2009. In mei 2011 heeft het Nederlandse online magazine ZUBB in collaboratie met de band straatopnamen gemaakt van de nummers 'Memo', 'Step Out Of The Car' en 'Locked In The Basement' en uitgebracht op YouTube onder de naam ZUBBsessions.