Sparrow Falls

In de herfst van 2005 besloten zanger Merijn Verhees en gitarist Ed van Hees een bandje te maken, dat zou de naam 'Sparrow Falls' krijgen. Samen met gitarist Lando van Berlo, bassist Boris Wouters en drummer Youri Linskens kreeg het bandje al meer vorm. Nadat ze gespeeld hadden in verschillende bandjes werd al hun ervaring samen gebundeld tot een groep dat zich niet tot 1 genre beperkt. Gaande van punk tot post-hardcore, tot hard rock, folk en country. Sparrow Falls kan niet in 1 hokje geperst worden.

In 2006 brachten ze hun eerste album uit en in de periode eind 2006/begin 2007 gingen ze voor het eerst op tournee. Daar dit naar meer smaakte gingen ze terug naar de studio en namen ze nog 2 liedjes op, waarvan 1 een cover van het lied 'Heartbeats' van het elektro-pop duo 'The Knife's'. Jammer genoeg kreeg Ed van Hees een auto-ongeluk en werd er voor de band even een pauze ingelast. Maar Ed zag de bijna-dood ervaring als iets goeds en schreef tijdens zijn revalidatie zo veel nieuwe teksten dat de band onmiddellijk na Ed zijn revalidatie terug begon te repeteren.

En daar is het dan, het lang verwachte album: Tides. Met echt Sparrow Falls muziek, dit is niet je locale punk rock band die je hoort, het is zo een plaat die alles heeft: overweldigende macht en rustige compilaties, ingewikkelde melodieën en fantastische harmonieën, knallende gitaren en een eenzame piano, Tides is zoals in modderig water zwemmen en op een vurige storm zeilen op hetzelfde moment. Sparrow Falls is een experiment dat gewoonweg werkt! Luister naar hun album of ga hen live bekijken, dat is al het bewijs dat je nodig hebt!