Samsung Galaxy S2 vs HTC One X

De HTC One X was voordien bekend als "Ville" of "Endeavor". Niet echt leuke catchy namen. One X ligt alvast veel beter in de mond. "Welke smartphone heb jij?" - "De wan-ix". Ook het ontwerp viel voordien een beetje tegen maar nu het toestel eindelijk officieel is aangekondigd valt het wel goed mee. De Htc One X is mooi, heeft goede specificaties en vooral de camera zou fantastisch zijn.

Vorig jaar was er veel te doen omdat HTC een dualcore smartphone ging uitbrengen. Jammer genoeg voor HTC bracht ook Samsung een dualcore uit, met iets betere specificaties. En zo bleef de HTC Sensation een beetje in de schaduw staan van de Samsung Galaxy S2 (Wat mijn lieverdje is.)

Maar u maakt HTC een comeback met de One series. De serie wordt gelanceerd met drie smartphones. De HTC One X, One S en de One V. Waarbij de One X het high-end model is, de One S het midrange model en de One V de onderkant van de markt moet bedienen.

HTC heeft hiermee gezorgd dat ze zich kunnen meten met de top. HTC One X is het topmodel en heeft een 1.5 GHz quadcore processor. (vs Galaxy die een 1.2 GHz dual core processor heeft)

HTC heeft de One X – waarvan witte en donkergrijze varianten uitkomen – in een unibody-behuizing van policarbonaat gegoten. Door dit materiaal voelt het toestel licht, maar stevig aan. Volgens de specificaties weegt het toestel inclusief batterij 130 gram.

De keuze voor een unibody-constructie betekent echter ook dat de accu niet te verwijderen is en er geen ruimte is voor microSD-kaartjes. Men hoeft echter geen genoegen te nemen met de ingebouwde capaciteit van 32GB, want bij de smartphone krijgt men ook een gratis tweejarig abonnement op cloud-opslagservice Dropbox, wat een online capaciteit van nog eens 25GB oplevert.


Dankzij de quadcore zal de One X beter presteren, vooral bij gebruik van meerdere apps. Door 4 celkernen toe te passen wordt de rekenkracht veel beter verdeeld, dit heeft als gevolg dat de batterij veel langer mee zal gaan. Eén nadeel is dat er momenteel nog geen apps zijn die gebruik maken van de quadcore processor, maar die apps zijn wel in aantocht!


Het scherm is 4.7 inch en heeft een 720p HD resolutie. (Vs Galaxy die een 4.3 inch scherm heeft). Het scherm is zeer scherp en de kleuren worden mooi weergegeven. Ook vertoont het scherm amper weerspiegeling en kan je de kleuren zelfs nog goed zien als je er schuin op kijkt.

Net zoals bij de andere one-series smartphones heeft ook de One X een uitstekende 8 megapixel camera met veel mogelijkheden en features. De grootste verbetering zit hem in de handelingssnelheid van de camera, zo kan je heel snel achter elkaar foto's nemen, met tussenpozen van maar 0.7 seconden!

Na het nemen van de foto's heb je tal van bewerkingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van contrast, bijsnijden etc.. Een ander leuke feature is het maken van foto's tijdens het filmen. Filmen doe je trouwens in 1080p kwaliteit.

Vond je de Samsung Galaxy S2 al groot? Bekijk dan hieronder even het filmpje van de vergelijking met de HTC One X.