Kasteel van Modave, Burcht van Logne

Zaterdag 23 februari was het zo ver, we trokken onze wandelschoenen aan en vertrokken naar het kasteel en park van Modave. Daar aangekomen stond François ons al op te wachten. Stilaan kwam ook de rest van de bende bij elkaar, de ene had al wat meer gadgets bij dan de andere.In het 17de-eeuws Kasteel konden we zowat 20 kamers bezoeken, alle rijkelijk gedecoreerd en bemeubeld. Doch, jammer van het moeilijke licht om mooie foto’s te maken.
Na nog een wandelingetje in het park reden we naar Lucie en Jos, de dochter van Josephine, waar we onze hongerige maag konden vullen met lekkere pistoletjes en versgebakken cake. Nog eens bedankt, het was tot in de puntjes in orde!

Toen we gedaan hadden met eten melde Sylvain ons dat het dadelijk zou gaan regenen en inderdaad, de eerste druppels vielen terwijl we allemaal opruimde en ons klaarmaakte om naar de Burcht van Logne te rijden.

Met 7 wagens reden we naar ginds en terwijl het stopte met regenen begonnen we aan het klimwerk om aan de Burcht zelf te geraken. Terwijl we naar de gids luisterde via een gekke telefoon mochten we de burcht bezichtigen. Nadat we in de grotten even koelte konden vinden kwamen we bovenaan de burcht, daar konden we genieten van het uitzicht op de valleien van de Ourthe en de Lembrée .

Via smalle doorgangen kropen we terug naar beneden waar de groep ons al aan het opwachten was. Daar splitsten we, de groep ging in een restaurant in Durbuy hun buikjes vullen, terwijl wij nog wat van het uitzicht genoten en terug naar huis reden.

De dag was echt top! Nils zijn foto's kan je op zijn weblog zien (klik hier!), hieronder is een gedeelte van mijn foto's:Deze foto is eigenlijk mislukt, maar ik vond het wel een leuk effect hebben. Dus mislukte foto's kunnen ook wel eens leuk zijn!
Niet springen! Dat is hoog hoor!


 Nils was er ook bij natuurlijk, zijn foto's kan je op zijn weblog zien.