Foundation

Na concealer is foundation ook zeker een must voor een mooi gemaquilleerd gezicht.

De juiste foundation zal in je huid intrekken en zorgen voor een mooie egale uitstraling. Maak zeker niet de fout om aan je kaaklijn te stoppen met foundation en vergeet je hals niet te voorzien van een laagje foundation.

Het is ook een grote fout om foundation te kiezen die donkerder is als je eigen huid, om de juiste kleur te vinden test je de foundation best uit op je kaaklijn en kijk je in dachtlicht of het de juiste kleur is, de kleur moet dus net zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur liggen.


Foundations zijn er in verschillende vormen. Van vloeibaar tot poeder.
Poeder kan je het best gebruiken bij een vette huid, want bij een droge huid zal het poeder al snel een droog en korrelig resultaat geven.

Vloeibare foundations zijn voor alle huidstypes geschikt, toch kan je best even kijken naar de verzorgende ingrediënten.
Bij een vette huid gebruik je namelijk best geen foundation op oliebassis en bij een droge huid gebruik je best een foundation met extra verzorgende en hydraterende ingrediënten.

Zelf wissel ik af tussen 2 vloeibare foundations, namelijk de foundation van Bobbi Brown


En de foundation van Clinique


En ik heb ook poeder foundation, de M.A.C - studio fix werkt hemels. Je krijgt er zo'n mooie egale huid van, net zoals een porseleinpopje.