Wintertip voor winterhanden!

Zoals vele heb ik last van winterhanden, telkens als het wat kouder wordt worden mijn handen rood, ruw en na een paar dagen ontstaan er kloofjes die beginnen te bloeden. Dat ik kassawerk doe, doet er ook geen goed aan en het staat natuurlijk niet netjes als je met bloedende handen de klanten gaat helpen.

Vorig jaar deed ik voor het slapengaan een dikke laag vaseline op mijn handen en liet het hele nacht intrekken, 's ochtends had ik zachte handen, maar tegen de middag gingen mijn handen terug ruw aanvoelen. Dus probeerde ik iets anders dat ik in huis had, namelijk olie. Maar mijn handen bleven een vettig laagje hebben en je kan onmogelijk met een olielaagje op je handen de klanten gaan helpen.
Handcrème dan maar, dat ik dat niet eerder gebruikte, waarschijnlijk omdat ik geen handcrème in huis heb, maar ik mocht er gebruiken van mijn collega, smeren smeren smeren, maar mijn kloofjes gingen niet weg. Als ik thuis was smeerde ik dan maar bodylotion op mijn handen. Auw!! Zo snel was ik nog nooit mijn handen gaan wassen, branden deed de bodylotion wel, maar hielp het voor mijn ruwe handen? Ik moet je het antwoord verschuldigd blijven, want ik kan het er niet zo lang op laten dat het zou kunnen helpen.


En toen vond ik dé holy grail, het topproduct onder de producten. En stiekem heb ik jullie er hier al over verteld: Rosebud Salve! Deze lippenbalsem kan je namelijk ook goed gebruiken voor droge ellebogen, kapotte neus door verkoudheid, maar dus ook voor droge bloedende winterhanden! Het pikt niet en is gemaakt van natuurlijke producten.

Ik smeerde de Rosebud welgeteld 2 dagen meermaals per dag op mijn handen en de kloofjes waren genezen! Mijn handen bleven de hele dag zacht aanvoelen en ik blijf het smeren, zodat ik niet terug ruwe handen krijg.