Fish peeling bij Nigli

Ik ben vandaag samen met mama naar Nigli in Heusden-Zolder geweest, om daar aan onze handen en voeten te laten knabbelen door visjes.

Bij Nigli hebben ze 2 baden, eentje wat wij gebruikte waar we met onze voeten en nadien onze handen in konden, en dan nog een bad waar je in kan gaan liggen. In ons bad zaten 1500 visjes in, ik dacht dat ze in het andere bad nog meer visjes hadden.

Het kietelde enorm, het voelde aan alsof de visjes ons kleine elektrische schokken gaven, of het tintelende gevoel alsof je voet en been slaapt. De visjes bijten niet, want ze hebben geen tandjes, maar ze zuigen eigenlijk de losse velletjes van je lichaam af.

We mochten beiden een half uur met onze voetjes in het water dobberen, ook kregen we een lekker tasje koffie of thee.

Knabbelvisjes voor de handen en voeten, behandeling van 30 min. per persoon 30.00 €
Knabbelvisjes voor de handen of voeten, behandeling van 20 min. per persoon 20.00 €
Knabbelvisjes voor het hele lichaam, behandeling van 60 min. per persoon 60.00 €

Ik vond het echt zalig, het zou geen schade toebrengen aan de vissen, waardoor ik dit graag nog eens zou doen. Mijn handen en voeten zijn veel zachter en vooral mijn nagelriemen zijn mooi gemanicuurd nu :)
Wij gaan zeker nog een keertje terug! Bedankt aan Nadia en haar mama voor de goede zorgen!Wat meer informatie over de Garra Rufa, de visjes!

Oorspronkelijk komt de Garra Rufa vis, ook wel Knabbelvis of Dokter Vis genoemd, uit de thermale wateren rondom de stad Kangal in Turkije. “Garra Rufa” is de Latijnse benaming voor een karperachtig soort visje. Sinds oudsher wordt de Garra Rufa vis gebruikt ter behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Wat doet de Garra Rufa vis ?
De Garra Rufa vis heeft onder juiste omstandigheden altijd honger en is dus altijd op zoek naar eten. In de thermale wateren van Kangal zijn er weinig (natuurlijke) voedselbronnen en zijn de Garra Rufa vissen continue opzoek naar alternatieve voedselbronnen. Zo kwamen zij to de ontdekking dat er op de hoofdhuid van schapen,
welke in de bronnen water drinken, dode huidcellen zaten. Onder de dode huidcellen zitten allerlei mineralen, zoals bijvoorbeeld zout en eiwitten. Deze mineralen bleken voor de vissen een goede alternatieve voedselbron.

Niet veel later gingen ook de lokale mensen uit Kangal baden in de thermale wateren. Dit water heeft een natuurlijke temperatuur van +/- 38 graden Celsius en het baden werd door de lokale mensen als zeer ontspannen ervaren.
Garra Rufa vissen zien natuurlijk niet het verschil tussen ene schaap en een mensen en dus gingen zij zich ook te goed doen aan de dode huidcellen van mensen. De inwoners van Kangal Turkije vonden ook dit zeer ontspannend en kwamen dus regelmatig terug om zich te laten ‘masseren’ door deze bijzondere visjes.

Een van de lokale mensen die zich door de visjes liet masseren had last van psoriasis op zijn onderbeen en zag dat de visjes zich daar op gingen concentreren. Hij merkte dat de schilfers op zijn aangetaste huid door de visjes vakkundig werden verwijderd en dat de rode onderliggende plekken een stuk minder werden. De jeuk en het minder prettig ogende aanzicht verdwenen grotendeels.

Vanaf 1960 merkten ook toeristen de helende werking van de visjes en reisden massaal af naar Kangal Turkije om zich te laten behandelen door deze ‘zwemmende dokters’. De ondernemende mensen uit deze regio zagen commerciĆ«le kansen en zo rezen er vele resorts uit de grond waar mensen met huidklachten heen kunnen om
zich te laten behandelen door de Garra Rufa vis.

De Garra Rufa vis heeft een bepaald enzym in zijn mond welke veel overeenkomsten heeft met het plantaardige Di-Ethanol. Di-Ethanol wordt vaak gebruikt in zalfjes voor huidverbetering.
- Tekst van de Nigli website -
Kriebel kriebel kriebel:

Rustig met een tasje thee of koffie:Mama vond het ook wel leuk: