Cottage Pie

Cottage Pie






Ingrediënten:

- 500 gr kippengehakt
- 300 gr wortelen
- 2 prei
- Groot bakje champignons
- 750 gr aardappelen + melk + boter + zout
- 1 grote ui
- Belegen kaas: De Engelsen gebruiken Cheddar
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100ml runderbouillon
- goede olie
- 1 eetlepel bloem
- rozemarijn
- tijm
- zwarte peper (PS: met het gehakt is dit al vrij zout, dus ik doe hier geen zout meer bij)


Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.

- Maak aardappelpuree met de daarvoor bedoelde ingrediënten, en rasp de kaas door de puree

- Fruit de ui, de prei, de wortel en de champignons in de olie in een grote braadpan in ongeveer 6 minuten, af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is

- Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak alles nog ongeveer 6 minuten, strooi de bloem over het mengsel

- Voeg dan de bouillon, de rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe. Doe er wat zwarte peper bij

- 15 minuten laten sudderen tot het vocht is verdampt.

- Doe het vleesmengsel in de ovenschaal en bedek deze met de aardappelpuree.

- Bestrooi met nog wat kaas

- Bak de pie in ongeveer 35 à 40 minuten, tot de kaas lekker krokant en licht bruin gekleurd is.