Dark Shadows

Dark Shadows is een Amerikaanse film gebaseerd op de gelijknamige soapserie. De film is geregisseerd door Tim Burton. Hoofdrollen worden vertolkt door Johnny Depp, Michelle Pfeiffer en Helena Bonham Carter.

 Het verhaal:
In 1752 zeilt de familie Collins met hun jonge zoon Barnabas (Johnny Depp) van Engeland naar Amerika om er een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de enorme oceaan is niet groot genoeg om van de vloek die op de familie rust te ontsnappen. Als Barnabas een knappe twintiger is maakt hij de fout om het hart van Angelique Bouchard (Eva Greene) te breken. Zij is een gemene, maar wondermooie geks die Barnabas's vloek erger dan de dood maakt. Hij wordt een vampier en Angelique laat hem levend begraven. Na twee eeuwen wordt Barnabas per ongeluk bevrijd uit zijn graf en hij komt terecht in een zeer veranderde wereld van 1972. Het bedrijf dat hij ooit had vindt hij verkommerd tot een ruïne terug en ook met de overblijfselen van de Collins familie gaat het niet erg goed.

Ik vond het een erg leuke film die zowel grappig, griezelig als triestig is. Zeker voor de Johnny Depp fan's onder ons de moeite waard om hem te gaan bekijken.

Mijn favoriete personage is toch wel Angelique, gespeeld door de mooie Eva Green, een prachtige vampierenvrouw. Ook vind ik Dr. Julia Hoffman gespeeld door Helena Bonham Carter ook geweldig, ze krijgt niet veel credit in de film en volgens mij hebben ze haar gewoon in de film gestoken met een bijrol omdat ze Mr's Burton is. Michelle Pfeifer, die kennen we allemaal van Grease 2, indien niet, dan moet je die film zeker zien! Ondertussen heeft de tijd haar gezicht getekend, maar wat blijft ze nog steeds een goede actrice!

En dan een hele hoop foto's. Want mooie foto's zien we wel graag he.