Horror Valentijn

Valentijn, hartjes, liefde, genegenheid, romantiek.. etc. Maar zal ik hier eens even een aantal lugubere Valentijns weetjes opsommen?

- Wist je dat Valentijn afstamt uit het heidense feest van Lupercalia, en wat voor een feest: naakte mannen bewerkten jonge vrouwen met zwepen om de vrouwelijke vruchtbaarheid te stimuleren. Laten we toch maar hopen dat dit niet werkte en mannen, jullie hoeven dat in deze tijd dus niet te doen.

- Onderzoek wijst uit dat 3/4 van de zelfmoordpogingen wereldwijd toe te schrijven is aan relatieproblemen en volgens een recente peiling voelt één op tien jongvolwassenen zich eenzaam, onzeker, depressief of ongewenst op Valentijndag. Dus geef op deze speciale dag ook de vrijgezellen onder ons een dikke knuffel! En laat zien dat je om je vrienden geeft!

- Eén op de twee Amerikanen geeft chocolaatjes, snoepjes in hartjesvorm voor Valentijn, waar komt dat overgewicht dan van? Juist ja, geef je liefje daarom een een lekker gezond appeltje. (In een rood suikerlaagje omhuld, mmm!!)


- De eerste Valentijnskaart ooit werd verstuurd door Charles, hertog van Orléans naar zijn vrouw terwijl hij in de Tower of London opgesloten was. Hij zou daar nog 24 jaar vast zitten.

- In de twee weken voor Valentijn worden in de zoveel juwelen verkocht dat de verpakkingen daarvan voor 34 miljoen ton extra afval zorgen.

En? zijn jullie nu nog zo blij met de Valentijnsdag?