Wii - Need for speed: The Run


Hij ligt al even in de winkels, het nieuwe spel "Need for Speed - The Run", ik heb het op Wii uitgetest en dit is mijn beoordeling van het spel dat vooral draait om illegale races en politieachtervolgingen waar je door Amerika heen racet met dikke auto's.
Het verhaal gaat over Jack, hij heeft zaken gedaan met de maffia en moet nu rennen voor zijn leven. De enige manier om levend weg te raken is om een race te winnen die loopt van San Fransisco tot New York.

Je zal moeten racen door verschillende locaties zoals San Francisco, Chicago, Las Vegas en Detroit. Dit doe je onder andere met een Audi R8 coupé, Ford Shelby, Porsche 911 en een BMW E92. Je kan ze telkens helemaal pimpen naar eigen voorkeuze.


Ook zal je op sommige momenten te voet moeten ontkomen van de politie. Dit is gelukkig maar van korte duur en kan je snel weer in een wagen stappen om verder te racen.

Op NFS voor Wii kan je niet online tegen je vrienden spelen, maar heb je in de multiplayer modus wel een splitscreen om zo tegen elkaar te racen. Je kan met maximum spelers tegen elkaar spelen en je hebt verschillende spelsoorten, zo zal je onder andere gewoon tegen elkaar moeten racen of in een andere modus kan je kiezen of je politie bent en zal je de racers moeten uitschakelen. Per uitgeschakelde racer krijg je punten en unlock je ook nieuwe wagens.


De gameplay is een beetje pover, je kan bijvoorbeeld niet fatsoenlijk crashen, de tegenovergestelde richting inrijden of een andere wagen verder duwen. Op deze momenten zal je telkens terug op de baan worden gezet terwijl je wagen reeds een mooie snelheid rijdt.


Over het uitzicht, jammer genoeg heeft Wii geen mooie looks, you have to face it, Wii is vooral een familieconsole, dus als je prachtig uitgewerkte beelden wil hebben in je spel zal je een PS3 moeten aanschaffen, maar als je eens een ander spel wil spelen op je Wii is Need For Speed wel een tof spel.