Zichemse demervolk 2011

Gisteren (zondag 1 mei) zijn we in Averbode naar het 'Zichemse Demervolk' gaan kijken. Voor een weekend hebben de leden van het Zighense Demervolk meerdere clans uitgenodigd die maar al te graag en met enorm veel enthousiasme deelnemen aan dit evenement. Iedere clan heeft een middeleeuwse naam en beschikt over een eigen vlag of vaandel. Iedere clan heeft ook eigen tenten met hun logo er op die met veel zorg worden behandeld.

Tijdens dit evenement wordt er gezorgd voor demonstraties zoals pottendraaien en breien. hoe de gereedschappen en wapens werden gemaakt en alle facetten van de krijgskunst uit de vervlogen middeleeuwen. Demo's met pijl en boog en lijf aan lijf gevechten met zwaarden en speren. Voor de bezoekers een terugkeer naar vervlogen tijden en voor de kinderen een les in geschiedenis.

Ook werd er natuurlijk gevochten en jammer genoeg hebben de clan van Zichem en Diest niet gewonnen, maar ze hebben toch goed hun best gedaan! Wonderbaarlijk hoe dode ridders terug tot leven kwamen en ons lieten zien hoe je met pijl en boog de vijand moest verslaan.

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
Ideetjes voor mijn tekst komen van de website van scherp-zicht. Geschreven door Karel.