M.A.C - Pigments

Het meest veelzijdige product om te gebruiken is toch wel het pigmenten-poeder.
Veel cosmetica bedrijven verkopen pigmenten, maar hetgene wat volgens mij toch het langst blijft zitten zijn de pigmenten van M.A.C.
Ook zijn er van M.A.C het meeste kleuren te vinden.

Pigmenten worden verkocht in een klein potje en zijn gevuld tot ¾ van de rand. Het kost veel voor een niet volledig gevuld potje, maar pigmenten worden verkocht per gewicht in plaats van volume, daardoor kan het zijn dat tijdens het transport de pigmenten wat samen worden geperst en dat daarom het potje niet volledig vol lijkt.

Als je een pigment gebruikt zal je meteen zien dat je maar een heel klein beetje pigment nodig hebt om een felle kleur te bekomen. Daarom zal een gemiddelde make-up gebruiker ook jaren toe komen met het potje.

De pigmenten zijn verkrijgbaar in veel soorten kleuren, deze kleuren zijn gecategoriseerd in een paar categorieën zoals:
  • Matte
  • Metallic
  • Frost
  • Sparkle

Ondertussen zijn er al een 90 pigmenten uit gekomen, maar sommige van deze kleuren zijn maar tijdelijk verkochte items. Soms kan je geluk hebben dat M.A.C een aantal kleuren opnieuw gaat verkopen als onderdeel van een seizoenscollectie.


Dit zijn de kleuren die ik heb:


Photobucket
Van links naar rechts:
Dark soul - Reflects antique gold - Chocolate brown - Sunnydaze - Naked - Rich Life - Reflects very pink - Reflects Transparent Teal - Kitchmas - Fuchsia - Grape - Deep blue green

Hoe gebruik je pigmenten?

Deze kleine pot met gekleurd poeder blijkt een zeer veelzijdig product, het pigment kan je veelzijdiger gebruiken dan het potje doet uitschijnen. In feite kan 2 tot 3 potjes pigment (en de juiste instrumenten) leiden tot een uniek gemaquilleerd gezicht.


Ook al worden ze meestal gebruikt op de ogen en op de lippen, toch kunnen M.A.C pigmenten overal gebruikt worden. Van de wangen en het lichaam tot op de nagels en het haar.

Niet ieder pigment kan op de ogen en lippen gebruikt worden. Daarvoor heeft M.A.C een “Product safety status”. Hier kan je zien of het pigment veilig te gebruiken is op lippen of ogen.

Let hier zeker wel op, want als een verkeerd pigment op de ogen wordt gebruikt kan dit zeer schadelijk zijn.

Hier nog een paar tips hoe het pigment te gebruiken:

Ogen

Pigment gebruiken op de ogen kan lastig zijn, het heeft wel wat oefening nodig om de gewenste look te verkrijgen. Om het als oogschaduw te gebruiken breng je best eerst een oogschaduwbasis aan op het ooglid, zoals M.A.C Paintpot.
Om het makkelijker aan te brengen kan je best wat poeder in het deksel strooien en een kleine schaduw borstel in het poeder deppen. Je kan de borstel ook eerst vochtig maken om te kleur feller te laten uitkomen.

Ook kan je pigmenten gebruiken als eye-liner.

Er is ook wel een nadeel aan pigmenten, ze kunnen knoeierig werken.

Daarom
- Open het potje zeer voorzichtig, je wil niet dat er telkens je het potje opendoet pigmenten-poeder wegvliegt of op de grond valt (is zeer lastig om op te kuisen)


- Sprinkel wat poeder onder je ogen als je het pigment op je ogen gaat gebruiken, het poeder zal gevallen pigmentenpoeder opvangen en je kan het gewoon wegvegen zonder je make-up te ruïneren.