Chocolademuffins - Hoe het niet moet

We maken vandaag chocolademuffins, hieronder enkele stappen hoe het niet moet, wil je dan weten hoe je wél chocolademuffins moet maken, neem dan 1 van de volgende dagen nog eens een kijkje.

- Eerst en vooral om te zorgen dat het zeker mislukt kijken we goed naar "De perfecte keuken" van Piet Huysentruyt, we schrijven het recept op en passen hier en daar nog wat aan want "het recept van Piet klopt toch nooit".

- Het recept doen we x2, want we willen véél muffins.. Oja, behalve de suiker, want dat vergeten we!

- We wegen alles mooi af, maar we kijken natuurlijk niet op 20gr meer of minder

- In plaats van bloemsuiker nemen we griessuiker, dat zal ook wel lukken, de Piet zwanst maar wat in zijn recepten he :-)

- Ons potje met chocolade dat we au Bain Marie opwarmen is natuurlijk van plastiek, want.. dat smelt!

- Onze chocolade is mooi in stukjes, maar onze boter die samen met de chocolade moet smelten houden wel als 1 blok van 100gr, dan is de chocolade al lang gesmolten tegen dat de boter begint.

- Het potje houden we goed vast en wiebelen er af en toe mee, waardoor de stoom onder het potje langs onze vinger ontsnapt - AUW!

- Als alles bij elkaar gemengd is smeren we ons bakblik zeker niet in met boter, maar leggen we er cupcake-papiertjes in, die natuurlijk inzakken en omplooien als we ons heerlijk chocolademengsel er in willen kiepen

- Dat kiepen mag je letterlijk nemen, want we gebruik geen 2 lepels om mooi die vormpjes te vullen, we willen niet al te veel afwas!

- De oven moet op 185°c staan, maar wij zetten hem maar op 180°c, want we hebben hete lucht oven

- Van 20minuten bakken maken we 25minuten zonder te kijken of ze dat wel nodig hebben

- Als ze klaar zijn nemen laten we ze niet met rust en nemen er superveel foto's van, want we zijn fier dat ze toch omhoog gekomen zijn

- En ook als ze klaar zijn wacht je niet totdat ze afgekoeld zijn om te uit het blik te halen, want doordat je het recept x2 hebt gedaan moet je natuurlijk nog eens zo'n blik vullen en afbakken!

Smakelijk!

Ps: Binnen enkele dagen lees je hier het geperfectioneerde recept van Chocolademuffins..