Ipad vs Samsung Galaxy Note

De nieuwe Ipad is uitgekomen, maar Samsung is totaal niet onder de indruk. Het zuid-Koreaanse bedrijf maakt ons even duidelijk dat de Ipad heel veel niet kan, wat de Samsung Galaxy Note natuurlijk wel kan.


Terwijl de nieuwste Ipad met veel toeters en bellen werd aangekondigd blijven de fans op hun honger zitten, want de leuke revolutionaire snufjes waar iedereen op gehoopt had, waar zijn die gebleven? Het nieuwe scherm is leuk, maar het mankeert volgens Samsung wel heel wat eigenschappen die de Galaxy Note 10.1 wel bezit.

Zo kan je met de bijgeleverde stylus op het toestel tekenen en schrijven. Dat zou ook heel erg vlot gaan dankzij de pen die tien keer nauwkeuriger is dan andere stylussen. Ook zou schrijven volgens Samsung zeer vlot moeten gaan, even vlot als op papier zelfs, doordat de Galaxy Note 255 stappen van druk herkent. De Ipad kent er slechts één.

Samsung is ook om 1 reden zeer fier en het is een goede reden hoor. Zo kan je op de Note namelijk twee apps tegelijk open hebben staan en ze naast elkaar zetten. Dat is zeer handig als je in de ene app wil kijken en de andere app notities wil nemen. Ook kan je copy-pasten tussen twee open apps. Handig zeg ik je! Want ik zou dat gebruiken om.. Euh.. Tja.. Om je facebook status ineens in Twitter zetten, aja!


Het scherm moet groter, het toestel kleiner. Dat hebben ze bij Samsung ook begrepen en dus is de Galaxy Note een tikje lichter en dunner dan de nieuwe Ipad, maar handiger is dat hij een USB-poort en dat je het geheugen tot 32 GB kan uitbreiden met MicroSD-kaartjes. En dat scherm? Tja, daar wint de Ipad een heel klein beetje. De ipad heeft 2048 x 1536 pixels tegenover de 1280 x 800 pixeltjes van de Note.

Maar, nu heb ik wel genoeg reclame gemaakt zeker Samsung? Je kan me altijd een mailtje sturen om zo een Note in mijn brievenbus te mogen droppen. Dankjewel!