#Wijvenweek

Binnenkort start de 'Wijvenweek'. Van 12 tot 18 maart zal ik dagelijks bloggen over een gegeven onderwerp. Op en top vrouwelijk. Dus stoere mannen, ik zal jullie nu al waarschuwen, je mag die week even vakantie nemen en mijn blog laten voor wat het is. Na die week zijn jullie weer helemaal welkom! :-)


Het idee voor wijvenweek ontstond ergens in 2008, toen na het bekendmaken van de uitslagen van de bwards (ofte belgian blog awards) werd opgemerkt dat het alweer allemaal wijvenblogs waren die de plak zwaaiden. Nogal wat van die wijven vonden dat het nochtans meeviel, dat wijvengehalte van hun blog, en beslisten om eens een week lang te tonen hoe ver ze konden gaan, in dat roze, en bloggen over wijvendingen. Wijvenweek was geboren en de vrouwelijkste week ooit in blogland werd zo'n succes, met meer dan honderd deelnemende blogs, dat we het gewoon nog eens opnieuw doen, vier jaar later.
Omdat we niet gewoon nog meer van hetzelfde wilden, zochten we naar een thema dit keer, en we kwamen al brainstormend (bij een glas witte wijn en tussen gesprekken over onze nieuwe nagellak en onze koters door, dat zal u niet verbazen) uit bij "maskers af".
Want wat wij allemaal (ja, ook u daar) schrijven op blogs, dat is gewoonlijk de meest glamoureuze kant van het leven. We moeten daar geen doekjes om winden: onze perfecte en fotogenieke kinders, ons fantastisch stijlgevoel, onze semi-professioneel zelfmaakspul en ons als een geoliede motor lopend gezin, dat zijn onze onderwerpen. Behalve tijdens deze wijvenweek. Deze week doen we het anders.
In ruil voor jullie welwillende deelname zorgen wij ook dit keer opnieuw voor dagthema's en inspiratie, en een website waarop alle links en posts verzameld worden.
Haal dus uw make-up van onder het stof, steekt misschien uw haar op en koopt uzelf een schone bloemekee en een nieuw paar killer heels, want vrouwelijker dan dit wordt de blogosfeer niet.