Samsung galaxy S2 vs Samsung Galaxy Note

Heb je het al gehoord? Samsung heeft vorige week een nieuw toestel voor de succesvolle Galaxy-reeks aangekondigd. De Samsung Galaxy Note heeft meer weg van een tablet dan van een smartphone dankzij zijn 5,3 inch grote scherm. Het nieuwe toestel wordt pas verwacht in het eerste deel van 2012 maar het is wel eens interessant om de specificaties alvast te vergelijken met de Samsung Galaxy S2. Dit is een van de meest krachtige Android gebaseerde smartphone op de markt.

Scherm.
Het scherm van de Galaxy S2 is groot, namelijk 4.3-inch, maar dat valt in het niets bij het scherm van de Galaxy Note met zijn 5.3-inch! Het scherm van de Galaxy Note heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en is gebaseerd op Super AMOLED-technologie. De Galaxy S2 heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels, dus er is wel een verschil, maar dat mag ook wel met een scherm van 1-inch groter.

Door de afmetingen van de Samsung Galaxy Note is het hoort het toestel niet echt bij het lijstje van smartphones, maar eigenlijk ook niet bij de tablets. De Note is groter dan de meeste 4-inch toestellen maar kleiner dan de kleinste tablet, die 7-inch is. Daarom noemen we de Samsung Galaxy Note eerder een 'smarttablet'. Maar daarvoor moet hij wel pocket-formaat zijn, en het is nog de vraag of de Note wel in je broekzak past.

Hieronder zie je van links naar rechts de Galaxy S2 wit en Galaxy S2 zwart(4,3") - Galaxy Note(5,3") - Galaxy Tab(7,7")
Processor
De Samsung Galaxy Note zal begin 2012 verkrijgbaar zijn. De Galaxy Note krijgt een 1,4 GHz dual-core processor met een Exynos-chip. De Galaxy S2 is al zeer rap voor zijn tijd met een 1,.2 GHz CPU van dezelfde chipproducent (Samsung zelf). In de benchmark Quadrant scoorde de Galaxy Note 3624 punten. Ter vergelijk de Galaxy S2 behaalde in dezelfde test 3344 punten. Uitstekende scores dus!

Camera’s

De Samsung Galaxy Note heeft ook zowel een voor als achter gerichte camera van respectievelijk 8MP en 2MP. Video’s kunnen worden vastgelegd in Full HD 1080p, vergelijkbaar met de camera specs van de Galaxy S2.

Besturingssysteem en stylus

Wat betreft het OS draait de Samsung Galaxy S2 op Android versie 2.3 net zoals zo veel andere recente Android-gebaseerde apparaten. Echter, de Galaxy Note wordt geleverd met een aangepaste versie van de TouchWiz genaamd S Pen , die naar verluidt geoptimaliseerd is voor de Stylus. Want bij de smarttablet wordt standaard een stylus pennetje meegeleverd en is tevens opgenomen in het apparaat zelf. Het lijkt erop dat de smartphone mode voor de stylus bediening gaat herboren! In feite is dit een van de primaire onderscheidende factoren van de Samsung Galaxy Note ten opzichte van de concurrentie.

Samsung heeft enkelen applicaties geoptimaliseerd voor de stylus bediening zoals S Memo om notities en geluid op te nemen op hetzelfde moment, of S Planner die fungeert als een kalender en een to-do lijst. Samsung is ook van plan om de S Pen SDK vrij te geven, zodat third-party ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen die werken met de S Pen technologie.

De adviesprijs van de Samsung Galaxy Note ligt nu op 750 euro, wat de smarttablet wel veel duurder maakt dan de Samsung Galaxy S2. Het blijft een flinke investering.


Conclusie

Als we het vergelijken met de zeer populaire en bewezen Samsung Galaxy S2, kan niet worden ontkend dat de Samsung Galaxy Note een opvallende gelijkenis is in termen van de specificaties en design. Qua functies levert de Galaxy S2 niet zo veel in, in vergelijking met de Galaxy Note, maar in feite lijkt het meer op een versterkte Galaxy S2 met een groter HD-scherm, een hogere frequentie CPU en een Stylus geoptimaliseerde TouchWiz UI. Alle andere functies die we gebruikten met liefde van de 4,3 inch smartphone zijn er nog steeds bij de Note. Enige wat de smarttablet zou kunnen benadelen is de form factor. Het zal waarschijnlijk te groot zijn voor veel mensen om mee te nemen op dagelijkse basis als hun primaire handset. Aan de andere kant, als je deze draagbaarheid factor over het hoofd ziet, is de Samsung Galaxy Note een formidabele mobiele telefoon/tablet die waarschijnlijk uiteindelijk als eerste in staat zal zijn om de onoverwinnelijke positie van de Samsung Galaxy S2 over te nemen!

Tekst en foto's van http://www.samsunggalaxys2.nl met bewerking van mijzelf.