Beleuvenissen 2011: Tropical

Op vrijdag 22 Juli was het de allerlaatste Beleuvenissen van dit jaar. Het mooie weer liet het afweten maar toch genoten we van de tropische opzwepende muziek.

Sweet Coffee en Sandrine

Mucho Gusto "Live on Stage" met special guest 'Loes Van Den Heuvel'

Mucho Gusto, de unieke bigband, neemt je mee naar Latijns Amerika, de bakermat van de mambo, rumba, salsa, soca, boogaloo en de chachacha. Met veel animo wordt de clubsfeer en de ballroommagie van weleer opgeroepen door niet minder dan 27 Belgische en Cubaanse muzikanten. Het repertoire omvat klassiekers van ondermeer Tito Puente, Celia Cruz, Beny Moré, Johnny Pacheco, Pete Rodriguez, Hector Lavoe, Willy Deville, Joe Cuba en Perez Prado.

Deze zomer tourt Mucho Gusto rond met hun show 'Live on Stage'. Het is een 'Best Of' geworden naar aanleiding van hun nieuwe dvd release. Voor de zomer neemt Mucho Gusto graag special guest Loes Van Den Heuvel mee. Het werd één groot feest on stage.
Sindicato Sonico
Sindicato Sonico brengt zijn publiek een nieuw genre: Mariachi Funk 'n Roll! Traditionele ritmes uit hun thuislanden mengen ze met elementen uit cumbia, funk, ska en Rock 'n Roll. Ze hebben een eigen stijl ontwikkeld met een pikant rock 'n roll smaakje, een van de duizenden gezichten van de Mestizo rock.

Sindicato Sonico die al op de Antilliaanse Feesten, Pole Pole en Afro Latino Festival hebben gespeeld, is een groep die houdt van feestjes bouwen, maar vooral willen zij met hun muziek een oproep doen voor meer verdraagzaamheid en respect in deze wereld.Team Latino
Team Latino is een moderne en compacte formatie bestaande uit muzikanten van Cuba, Chili en de Dominicaanse Republiek. Deze dynamische band brengt een mix van salsa, merengue en bachata met een moderne touch zoals de reggaeton, salsaton en merengueton.

Team Latino brengt u door een muzikale rondreis langs Latijns-Amerika en de Caraïben. Zij tonen u hun veelzijdigheid, muzikaliteit en dansspektakel met een repertoire van eigen composities en enkele toppers uit de latinhitlijsten. Een repertoire voor iedereen, voor elk wat wils, van jong tot oud!
Maguaré
Maguaré bestaat uit een vijf man sterke blazerssectie. Voor de ritmesectie staan percussionisten Jose Buc Chavez (Chili), Core Pareja (Colombia) en Danny Van Rietvelde in. Zij bespelen traditionele percussie-instrumenten zoals de tambora, tambor alegre, llamador, maracas… Contrabas, piano, orgel en accordeon vervolledigen de groep. Samen brengen zij een mix van Afro-Colombiaanse muziek in de stijl van Toto de La Momposina en de 60ies dancehall cumbia van Lucho Bermudez en Lito Barrientos.