Chocoladetruffels

Het is sinds vandaag Lente en de Lentekriebeltjes zorgen er voor dat ik zin heb om te poetsen, opruimen maar vooral ook koken! Daarom maakte ik zopas deze heerlijke chocolade truffels. Hieronder kan je het fotorecept vinden. (De foto's komen van 2 verschillende keren dat ik de truffels maakte.)



Ingrediënten (voor 78 stuks):
3 dl vers gezette sterke oploskoffie
1kg pure chocolade
600gr koude boter
3 dl koffielikeur
cacaopoeder

Benodigdheden:
Mixer

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade in de koffie au bain-marie.
Blijven roeren tot de chocolade gesmolten is.
Pan van het vuur halen en mengsel in een mixer zacht en romig kloppen.
Laten afkoelen.
Koude boter in kleine stukjes één voor één door de chocolade kloppen.
Klop in een klein straaltje de likeur erdoor.
Het mengsel in een lage schaal 2 uur op een koele plaats laten rusten.
Kneed van de stevige koude chocolademassa 78 truffels.
Wentel ze door de cacao. Koud serveren!