Beleuvenissen 2014 - Clouseau

Clouseau, ik hoef hier niet echt uit te leggen wie dat zijn he? Iedereen kent Koen en Kris Wauters vast wel. Dit jaar speelden ze op de Beleuvenissen, het jaarlijks terugkerend festival in Leuven.
Het is zeer speciaal om Clouseau op Beleuvenissen te ontvangen, want in 1987 werd Clouseau namelijk ontdekt door het publiek van Marktrock. Hun eerste single "Brandweer" verkocht 427 stuks, een jaar later scoorde Clouseau hun eerste hit "Alleen met jou", vele zouden er hierna volgen. De populariteit van Clouseau steeg met rasse schreden en later zouden ze ook heel wat concerten in het sportpaleis spelen, die tot vandaag toe allemaal uitverkocht zijn.

Wist je trouwens dat: de groepsnaar Clouseau is afgeleid van het filmpersonage "Inspector Clouseau"? Tijdens zijn werk voor de lokale radio imiteerde Bob Savenberg vaak het typische accent van dit personage. Dat leverde hem in de studio dan ook al snel de bijnaam Clouseau op. Toen Savenberg de groep stichtte, koos hij zijn radionaam als groepsnaam. En Clouseau was geboren.