Cottage Pie
Ingrediënten:
- 500 gr kippengehakt
- 300 gr wortelen
- 2 prei
- Groot bakje champignons
- 750 gr aardappelen + melk + boter + zout
- 1 grote ui
- Belegen kaas: De Engelsen gebruiken Cheddar
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100ml runderbouillon
- goede olie
- 1 eetlepel bloem
- rozemarijn
- tijm
- zwarte peper (PS: met het gehakt is dit al vrij zout, dus ik doe hier geen zout meer bij)
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Maak aardappelpuree met de daarvoor bedoelde ingrediënten, en rasp de kaas door de puree
- Fruit de ui, de prei, de wortel en de champignons in de olie in een grote braadpan in ongeveer 6 minuten, af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is
- Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak alles nog ongeveer 6 minuten, strooi de bloem over het mengsel
- Voeg dan de bouillon, de rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe. Doe er wat zwarte peper bij
- 15 minuten laten sudderen tot het vocht is verdampt.
- Doe het vleesmengsel in de ovenschaal en bedek deze met de aardappelpuree.
- Bestrooi met nog wat kaas
- Bak de pie in ongeveer 35 à 40 minuten, tot de kaas lekker krokant en licht bruin gekleurd is.
HMMM, het ziet er best lekker uit. Ik kende het nog niet.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, xxx