All dogs go to heaven..

En de hemel is weer een lief engeltje rijker. Want hondjes, die komen niet in de hel. Die krijgen bij geboorte al een enkel ticketje richting hemel mee. Te gebruiken als ze oud zijn en genoeg hebben van ons, mensenvolk. Maar Tessa'ke ging veel te vroeg, je had het zelf niet gekozen. Daar ben ik zeker van.

Slaap zacht lieve Tessa. We zullen je missen.


Ik mis je..

"You didn't disappeared, you only died"

Ik denk nog elke dag aan je.

Ik mis je.

#Wijvenweek

Binnenkort start de 'Wijvenweek'. Van 12 tot 18 maart zal ik dagelijks bloggen over een gegeven onderwerp. Op en top vrouwelijk. Dus stoere mannen, ik zal jullie nu al waarschuwen, je mag die week even vakantie nemen en mijn blog laten voor wat het is. Na die week zijn jullie weer helemaal welkom! :-)


Het idee voor wijvenweek ontstond ergens in 2008, toen na het bekendmaken van de uitslagen van de bwards (ofte belgian blog awards) werd opgemerkt dat het alweer allemaal wijvenblogs waren die de plak zwaaiden. Nogal wat van die wijven vonden dat het nochtans meeviel, dat wijvengehalte van hun blog, en beslisten om eens een week lang te tonen hoe ver ze konden gaan, in dat roze, en bloggen over wijvendingen. Wijvenweek was geboren en de vrouwelijkste week ooit in blogland werd zo'n succes, met meer dan honderd deelnemende blogs, dat we het gewoon nog eens opnieuw doen, vier jaar later.
Omdat we niet gewoon nog meer van hetzelfde wilden, zochten we naar een thema dit keer, en we kwamen al brainstormend (bij een glas witte wijn en tussen gesprekken over onze nieuwe nagellak en onze koters door, dat zal u niet verbazen) uit bij "maskers af".
Want wat wij allemaal (ja, ook u daar) schrijven op blogs, dat is gewoonlijk de meest glamoureuze kant van het leven. We moeten daar geen doekjes om winden: onze perfecte en fotogenieke kinders, ons fantastisch stijlgevoel, onze semi-professioneel zelfmaakspul en ons als een geoliede motor lopend gezin, dat zijn onze onderwerpen. Behalve tijdens deze wijvenweek. Deze week doen we het anders.
In ruil voor jullie welwillende deelname zorgen wij ook dit keer opnieuw voor dagthema's en inspiratie, en een website waarop alle links en posts verzameld worden.
Haal dus uw make-up van onder het stof, steekt misschien uw haar op en koopt uzelf een schone bloemekee en een nieuw paar killer heels, want vrouwelijker dan dit wordt de blogosfeer niet.

Stephen King - Pet Sematary - Sometimes, dead is better


"First I play with Judd, then Mommy came, and I play with Mommy. We play Daddy! We had a awfully good time! Now, I want to play with YOU!"


Schattig, niet? Ook als ik zegt dat dit gezegd is door een kleine zombie die Judd en zijn mama vermoorde? Zou je er nu nog mee willen spelen?

Ik zag de film toen ik een 13 jaar oud was, mijn beste vriendin gaf een pyjama party voor haar verjaardag en toen we lekker gegeten hadden en de zon gaan slapen was, zetten wij (giechelende meisjes) Pet Sematary op. Waarom we nu juist tijdens die film begonnen te krijsen en jaren later nog steeds die film niet uit kunnen zien zonder onze ogen op bepaalde ogenblikken te sluiten, zal ik je nu vertellen.

Er zijn veel redenen waarom ik Pet Sematary toch een goede film vind. Eerst een vooral om de schitterende cast met onder andere Dale Midkiff, die de vader speelt in de film en die we kennen van onder andere Dexter, The Crow, Criminal Minds en Lie to me. En Brad Greenquist, die we kennen uit Water for Elephants, Ali, The Diary of Ellen Rimbauer.

In de film zijn er 3 soorten dood, er is de geestige dood (nee niet grappig, maar als een geest). Zoals Victor, Victor is een jongeman die helemaal in het begin van de film sterft en terug komt als geest, hij probeert Louis (Vader) te waarschuwen voor iets dat even duister als gruwelijk is.
Dan heb je de herinnerde dood, zoals de gruwelijke Zelda. Het ergste stuk in de film vind ik dit en waarschijnlijk vele met mij. Zelda is de zus van Rachel (moeder in de film) en lag jarenlang ziek boven in de slaapkamer. Rachel heeft meer dan eens gehoopt dat Zelda stierf. En als ze dan uiteindelijk sterft blijft Rachel met een schuldgevoel en enorme angst achter.
Als derde is er de herrezen dood. Judd verteld Louis over het oude Indiaanse kerkhof dat achter het dierenkerkhof gelegen is. Dingen die daar begraven worden, blijven niet dood, maar niet veel later in de film merken we dat de grond daar verzuurd is.

Ik heb de film zeer lang niet durven zien, sinds ik hem als tiener zag. Maar nu ik hem zag als volwassene vond ik de film veel droeviger dan griezelig. Van het kleine meisje dat leert wat dood echt is, Rachel en haar herinneringen tot Judd die zo vaak om de dood wenste. Natuurlijk is het Louis, de tragische held in de film die onze sympathie verdient. Wie zou zijn dochter nu niet willen beschermen tegen het verdriet dat de dood van een geliefd huisdier meebrengt? Wie zou nu ook niet, als de kans er toe was, proberen hun kind van de dood terug te brengen?


De familie Creed verhuist naar Maine, Louis (de vader) verzorgt een slachtoffer van een auto ongeval, Victor Pascow. Die sterft op de operatie tafel, maar net voor hij sterft neemt hij Louis beet en fluistert een mysterieus en cryptisch bericht in zijn oor. Die nacht krijgt Louis bezoek van Victor in wat een droom lijkt. Victor waarschuwt Louis over het kerkhof. Louis wordt 's ochtends wakker met zijn voeten vol modder.

Terwijl de 8-jarige Ellie Ellie en Rachel (moeder) op visite zijn in Chicago sterft de lievelingskat Ellie. Ellie is verzot op haar kat, Winston Churchil. En zonder dat Ellie het weet begraaft haar vader (Louis) de kat in de verzuurde grond van een oud indiaans kerkhof. Op aanraden van buurman Judd. In de daarop volgende nacht komt de kat terug tot leven. Maar wat in de grond begraven wordt, wordt nooit meer hetzelfde. Het slechtste komt boven.

Als kleine Gage sterft doordat hij al spelend onder een truck liep heeft Louis het geweldige idee om Gage te begraven op datzelfde kerkhof. Judd probeert Louis tegen te houden, maar zal Louis luisteren?

"Sometimes dead is better"



Bye bye Proximus, Hello Mobile Viking.

Mobile Viking.


Om deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren. 


Ik heb eindelijk de stap maar gezet, ik heb Proximus opgezegd en Mobile Viking binnen gelaten. Mijn maandelijkse rekening werd veel te duur bij Proximus.
20 euro betalen voor 50mb, en daar dan nog eens 5 euro extra omdat ik over mijn mb's zat. Nee, 25 euro per maand werd me toch te duur.

Nu heb ik proximus opgezegd, ik zal dan wel een opzegvergoeding moeten betalen, maar dat komt me nog goedkoper uit dan dat ik tot het einde van mijn contract bij hen blijf.

En ik heb vrijdag Mobile Viking aangevraagd. Maandag zat mijn simkaart al in de brievenbus. Snel he! :-) Ik heb dan nummeroverdracht aangevraagd en zit nu te wachten totdat Proximus mijn nummer vrij geeft.

Ik laat binnenkort nog wel weten of ik content ben met Mobile Viking, maar als je het volgende krijgt voor 15€ per maand, kan je niet anders dan tevreden zijn denk ik.
- 2GB
- 1000 gratis smsjes per maand naar alle nr's
- 1000 gratis smsjes per maand naar Mobile Viking nummers
- 62 belminuten (die ik toch niet opgebruik).

Je ziet, het is wel interessant om Mobile Viking te worden :-) En als je dat zelf ook wil, wil je u dan aanmelden via onderstaande banner? Dan krijg ik ook nog een extra puntje. Dankjewel!



Word een Viking

Horror Valentijn

Valentijn, hartjes, liefde, genegenheid, romantiek.. etc. Maar zal ik hier eens even een aantal lugubere Valentijns weetjes opsommen?

- Wist je dat Valentijn afstamt uit het heidense feest van Lupercalia, en wat voor een feest: naakte mannen bewerkten jonge vrouwen met zwepen om de vrouwelijke vruchtbaarheid te stimuleren. Laten we toch maar hopen dat dit niet werkte en mannen, jullie hoeven dat in deze tijd dus niet te doen.

- Onderzoek wijst uit dat 3/4 van de zelfmoordpogingen wereldwijd toe te schrijven is aan relatieproblemen en volgens een recente peiling voelt één op tien jongvolwassenen zich eenzaam, onzeker, depressief of ongewenst op Valentijndag. Dus geef op deze speciale dag ook de vrijgezellen onder ons een dikke knuffel! En laat zien dat je om je vrienden geeft!

- Eén op de twee Amerikanen geeft chocolaatjes, snoepjes in hartjesvorm voor Valentijn, waar komt dat overgewicht dan van? Juist ja, geef je liefje daarom een een lekker gezond appeltje. (In een rood suikerlaagje omhuld, mmm!!)


- De eerste Valentijnskaart ooit werd verstuurd door Charles, hertog van Orléans naar zijn vrouw terwijl hij in de Tower of London opgesloten was. Hij zou daar nog 24 jaar vast zitten.

- In de twee weken voor Valentijn worden in de zoveel juwelen verkocht dat de verpakkingen daarvan voor 34 miljoen ton extra afval zorgen.

En? zijn jullie nu nog zo blij met de Valentijnsdag?

Zoek me..

Ik weet het: het mooiste zou zijn
als ik onvindbaar was
en altijd naar mijzelf bleef zoeken.
Hoe interessant zou dat niet zijn!
Maar ik ben zo vindbaar...
zo voor het rapen
doe het licht uit, struikel over mij!

Wanneer?

Een man dacht:
wanneer zal ik eens 1 minuut niet aan haar denken?
Nu?
Hij ging zitten
en dacht 1 minuut niet aan haar.

Toen stond hij op en wandelde verder, dacht verder,
steeds verder, zonder tussenpozen,
aan haar.
-Toon Tellegen-

Thin Lizzy @ Trix

Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. De kern van de band vormden zanger en bassist Phil Lynott (1949-1986) en drummer Brian Downey.



Evile

Evile is een trashmetalband uit Huddersfield in het Verenigd Koninkrijk, ze zijn opgericht in 2004. Ze traden voor de derde keer op in België en werden ondanks de sneeuwval met open armen ontvangen door verschillende die-hards. Het was voor mij een blijde verrassing, ik kende ze nog niet maar ik vond ze machtig!

De band bestaat uit 4 leden, Matt Drake (zanger), Ol Drake (Leadgitarist), Ben Carter (Drummer) en na het overlijden van bassist Mike Alexander kwam Joel Graham er bij als vervanging.

Bart Kael @Puurschlager 2012



Bart Kaëll werd in 1960 geboren in Oudenaarde als Bart Gijselinck. Hij studeerde aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Algauw nam hij deel aan verschillende zangwedstrijden alsook aan de preselecties voor Eurosong. In de kustshows van Luc Appermont deed hij zijn eerste ervaring op. Zijn eerste singles waren niet echt succesvol, maar hij kreeg steeds meer waardering.

Vervolgens kreeg Bart het aanbod om de tv-programma's de VTM-Mini-playback-show, de Soundmixshow en het Rad Van Fortuin te presenteren. Hij blijft intussen verder muziek maken en scoort verschillende hits. Na de uitzendingen van het Rad Van Fortuin heeft Bart weer meer tijd voor zijn muziekcarrière en brengt hij diverse singles en full-cd's uit.


Christoff @Puurschlager 2012



Op 18 juni 1976 werd in Ninove Christoff De Bolle geboren, het eerste kindje van Roger en Simonne. Twee jaar later, op 11 augustus 1978, kreeg hij er zusje Lindsay bij. Samen vormen ze vanaf dan een onafscheidelijk stel.

In 1991 begon het voor hem allemaal door zijn deelname aan de VTM- soundmixshow met het nummer “Voor jou” van Luc Steno. In datzelfde jaar kwam ook meteen zijn eerste single uit “Ik voel me zo goed”.

Nu zovele jaren en hits later gaat het hem nog steeds voor de wind. 2011, ook wel het jaar dat Christoff voor het eerst op het podium van PuurSchlager stond, was tot nu al een onvergetelijk jaar voor Christoff. De debuutsingle uit zijn album “Christoff & Vrienden” is het duet met Willeke Alberti “Niemand laat zijn eigen kind alleen”. Het werd de achtste nummer één hit op rij. Met zijn recentste single “Mijn nr 1” staat hij momenteel voor de negende keer op rij op nummer één. Christoff toert niet alleen door Vlaanderen, maar ook door Duitsland en zorgt overall waar hij komt voor een geweldige ambiance.

Sam Gooris @Puurschlager 2012



In 1989 werd de toen zestienjarige Sam Gooris Belgisch Kampioen Soundmix met een imitatie van Shakin Stevens. Zijn echte debuut in de muziekwereld begint na de oprichting van VTM. Hij kwam in aanraking met Jack Rivers, een manager die onder meer al Wendy Van Wanten en Jo Vally een platencontract aanbood.
In 1992 behaalde Sam Gooris zijn eerste echte hit; Marijke stond op 3 in de toenmalige VRT-Top 30 en er werden 25.000 singles van verkocht , wat goud opleverde. Andere liedjes van Sam Gooris waren onder andere Kom Mijn Liefste Meisje, Basket Sloefkes, Comment ça va, Laat Het Gras Maar Groeien, welke allemaal stuk voor stuk meezingers waren.


Laura Lynn @Puurschlager 2012



Deze West Vlaamse zangeres is geboren op 18 juni 1976 te Ardooie en staat garant voor het Nederlandstalige lied. Muziek kreeg ze al vrij jong ingelepeld via haar ouders en grootouders want sinds haar 7de vergezelt Laura Lynn ze beiden door mee naar hun optredens te gaan. Laura Lynn genoot een opleiding aan de befaamde showbizzschool in Oostende die ze na drie jaar opleiding met succes beëindigde.

In 2009 beslist ze terug naar haar roots te keren en knoopt opnieuw aan bij het echte Vlaamse schlagerrepertoire. Ze werkt opnieuw samen met de producers die haar successingles maakten en brengt eind april haar nieuwe CD "In vuur en vlam" uit. De eerste single "Oh wat een dag staat meteen op de hoogste plaats in de hitparade.